Evolutie...2008

In data de 17.01.2008, in urma discutiilor echipei de atunci a radioului, am decis ca este bine sa schimbam denumirea radioului si astfel, Radio Play Fm a devenit Radio PlayOne. Cu ocazia acestei modificari, in data de 19.01.2008 am efectuat o petrecere privata in Regie pentru a oficializa schimbarea numelui.

Deci putem spune astfel ca PlayOne este fostul Radio Play Fm [primul post de radio apărut sub acest nume în România], care şi-a început activitatea ca post de radio pirat (deoarece este foarte greu să obţii licenţa de emisie, asta din cauza statului român, care nu acordă tuturor o şansă de început) şi este bazat pe manele (trebuie să recunoaştem asta).
De ce PlayOne? Pentru că au apărut încă alte câteva posturi de radio cu acelaşi
nume, iar dacă ei vor să copieze, noi vrem să ne diferenţiem.. Am ales PlayOne, pentru că am pornit cu numele de Play şi am ataşat One deoarece vrem să fim No 1. Acest lucru sa intamplat pe 17.01.2008.
Pentru că până atunci am fost într-o perioadă de acomodare, în care am văzut ce înseamnă atât transmisie radio în undă, cât şi transmisie online. Am vrut ca noul proiect, să fie cu adevărat o noutate în emisia online, am dorit ca cei ce îşi petrec mult timp în faţa computerului să nu îşi mai folosească colecţia lor de piese, ci să îşi petreacă timpul ascultând Radio PlayOne.
Ne-am propus un radio bazat pe muzică, amuzament, cu intervenţii informative şi utile ascultătorului. Incepand cu data de 20.02.2008, pentru a fi cat mai mult pe placul vostru, al celor ce asculta radiourii online, am creat PlayOne Manele si PlayOne Dance. Stream-ul de manele este bazat 100% pe manele nonstop si este radacina grupului media format. PlayOne Dance va ofera muzica in format  "Just Listen" muzica foarte variata, in general muzica de top si hituri ale tuturor timpurilor.
Pentru a fi cat mai mult pe placul ascultatorilor am creat pe data 10.05.2008 Radio PlayOne Oriental Hits - stream ce difuzeaza in acelasi format "Just Listen" cele mai cunoscute hituri balcanice, orientale, turcesti, arabest, indiene.
La scurt timp pe 10.08.2008 am dezvoltat aria genurilor muzicale abordate si am creat inca 3 stream-uri: Ento, Slow si Black, devenind astfel primul post de radio romanesc cu emisie exclusiv online ce ofera 6 stream-uri diferite.
Toate stream-urile cu exceptia celui de manele sunt in format “Just Listen” format dezvoltat de PlayOne Media. Ce inseamna asta? Stream unde asculti doar muzica, unde asculti un playlist structurat cat mai mult pe placul tau. Stream-ul de manele emite in format interactiv pastrand traditia radioului. Am incercat sa facem acest lucru si cu PlayOne Dance dar in lipsa de resurse am continuat in acelasi format. Speram pe viitor ca vom adopta formatul interactiv si pentru stream-ul dance.
In tot acest timp am schimbat servere de emisie, site-uri, echipe si bineinteles idei. Am cautat intodeauna sa oferim ascultatorilor ceea ce isi doresc, sa fim originali, sa aduc noutatea care lipseste si sa iesim din banal. In martie 2008 eram o echipa mare, nume cunoscute de ascultatorii fideli ai radioului: Geovany, Geamba, Sinulescu, Lavinia, MC Deaq, Fitz Nicu, Angi, X-Tina, Richard, Fiorre, DPD, Alina, Daniel. In luna mai 2008, echipei s-a alaturat Andrei Amza, o persoana importanta din presa scrisa a Constantei.
Tot in martie 2008 am avut parte de prima sustinere materiala din partea retelei de internet Naco din Bucuresti. Pana atunci serverele noastre erau hostate de un provider de servicii web caruia ii plateam o taxa lunara, din martie 2008 aceste servere au fost hostate in mod gratuit de reteaua Naco.
Imediat in luna aprilie a venit sustinerea din partea Tennet Telecom, un provider de internet din Bucuresti, care sa oferit sa ne hosteze serverele de emisie si site-ul radioului. Cum nu aveam un domeniu am hotarat ca este timpul sa achizitionam unul si astfel adresa noastra oficila pe internet a devenit www.radioplayone.com Site-ul fiind dezvoltat intre timp, in luna mai a fost lansat oficila.
Referitor la colaborari, in august o data cu lansarea altor 3 stream-uri am devenit primul post de radio cu emisie exclusiva cu propriu server de emsie si asta multumita Server4All.
Lovitura a venit in august din partea colegilor nostri, Fiore si Richard, pe care i-am adoptat cand se plangeau pe la usa noastra ca vor sa intre in echipa PlayOne, si asta pentru ca am avut increde in ei si in potentialul lor. Insa nu a fost asa, cand PlayOne era intr-o crestere cu public format si ascultatori fideli ei au decis sa se rupa de noi si sa isi creeze propriul post de radio online, fiind bazati pe experienta dobandita la Radio PlayOne si pe ascultatorii acestuia. Dar se pare ca nu, lucrurile nu a mers cum au sperat ei, au fugit cu tot cu “admiratorii” lor, insa audienta nu s-a ridicat nici macar la jumatate pe cat o aveau la radio PlayOne, emit si astazi cu acelasi numar de asculatatori (in medie 10). Am facut aceasta precizare despre acesti colegi pentru ca a evita zvonurile cum ca noi de fapt am fost colaboratorii lor sau ca de fapt ei ne-au ridicat (lucru fals, dupa plecarea lor audienta PlayOne a crescut simtitor si vizibil).
In septembrie am implinit un an, un an de emisie in format online, mai exact pe 15.09.2008. Tot in septembrie din diferite motive echipa PlayOne a ramas compusa din 3 persoane, Geovany, Geamba si Sinulescu.
Tot acest an ne-a adus si cel de-al doilea domeniu oficial si anume www.radioplayone.ro, achizitionat in noiembrie!

Scurt o statistica a anului 2008:
- locul 1 (medie lunara) in randul radiourilor din Romania potrivit: www.delicast.com
- prezenta pe primele 5 pozitii cu toate streamurile in directorul www.radiourionline.ro
- locul 2082 la sfarsitul anului in www.trafic.ro
- peste 5000 de conexiuni unice zilnic in ultimele 3 luni ale anului 2008 

La finele anului, in data de 31.12.2008, incepand cu ora 20:00, a avut loc poate cea mai lunga emisie live la Radio PlayOne Manele, emisie ce a tinut pana a doua zi, pe 01.01.2009 la ora 06:00. Emisie de succes marca Geovany, emisie cu care multi dintre ascultatori au petrecut Revelionul! Cu alte cuvinte, la intrebarea "unde ai facut Revelionul", raspunsul este: la Radio PlayOne!
Scurt, asta a fost si anul 2008, cert este ca experienta continua!

Multumim in primul rand tie, draga ascultatorule, pentru ca esti alaturi de noi si apreciezi ceea ce incercam sa facem pentru tine! Multumim tuturor celor care au crezut in noi si ne-au sprijinit!
Multumiri speciale: Andrei [Tennet], Paul [Naco], Dorian [New Age Media]Comentarii  

 
0 #1 dani 15-05-2009 01:37
am citit cele mai sus si mau impresionat foarte mult...brovo voua ca nu ati renuntat dupa atatea cate at-i trecut sunt sigura ca cineva acolo sus va iubeste si sa-ti spun ceva omul poate dovedi prin munca orice in afara de talent .si voua nu va lipseste. ;-)
Citat
 
 
0 #2 gyorgya 25-06-2009 20:18
avetzi un palmares bogat si va doresc sa mai avetzi inca multi ani de acum in colo,respect pentru cei care stiu(voua) sa dea un curs placut vietzii,pwp si tinetzi o tot asa! :kiss: :kiss: :kiss: si din ce in ce mai multi ascultatoriiiii ii :-) :-) :-) !
Citat
 
 
0 #3 dani 05-07-2009 06:17
aveti talent..sa dovedit asta :-) ;-)
Citat
 
 
0 #4 dragonel 05-04-2010 22:37
ba sunteti tari aveti cele mai misto melodi dar mai staty shi voi la dedicaty k nu am mai auzit nicuna de mult tymp
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează